12 Ağustos 2009 Çarşamba

rize stadını açtı






15.000 bin kapsiteli Çaykur Rizespor'un yeni stadının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 25 trilyonluk bütçe ile hazırlanan stadın tüm tribünleri kapalı olarak yapıldı. Karşılaşma öncesi sahaya inen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her iki takım taraftarlarının bulunduğu tribünlere, takımlarının formalarını attı.

Saha kenarında bir süre Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum ile sohbet eden Başbakan Erdoğan, daha sonra her iki takım ile birlikte fotoğraf çektirdi ve ardından karşılaşmanın başlama vuruşunu yaptı.

Başbakan Erdoğan, daha sonra karşılaşmayı protokol tribünde bulunan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Halim Mete ile izledi.




Rize'de yapımı tamamlanan yeni şehir stadının açılış maçında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Yedek ağırlıklı bir kadro ile Çaykur Rizespor karşısında mücadele eden Fenerbahçe rakibini 2-1 mağlup etti.


İlk yarısı 1-1'lik eşitlik ile sona eren karşılaşmada Çaykur Rizespor'un golü 20. dakikada Riberio'dan gelirken, Fenerbahçe'nin gollerini ise 30. dakikada Deivid ve 64. dakikada Mehmet Topuz kaydetti.

Öte yandan Çaykur Rizespor karşısında 'Fenerbahçe kaptanı' olarak çıkan Mehmet Topuz, attığı gol ve oynadığı etkili futbolla dikkatleri üzerine çekti. Fenerbahçe'nin Ankaraspor'dan yeni transferi Özer Hurmacı ise Çaykur Rizespor karşısında 75. dakikada oyuna dahil olarak ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.
                                                                  1:yarı
12. dakikada Cristian'ın sol çaprazdan çektiği sert şutta top üsten auta çıktı. 20. dakikada Mithat'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde iyi yükselen Riberio'un kafa vuruşunda, yerden seken top kaleci Mert'in solundan filelerle buluştu: 1-0
30. dakikada sol taraftan son çizgiye inen Uğur Boral'ın ortasında, ceza alanı içindeki Deivid'in kafa vuruşunda top filelere gitti: 1-1
41. dakikada Mehmet Sedef'in ceza alanı dışından sert şutunda top üsten auta gitti.

                                                                      2 yarı
48. dakikada Riberio'nun ceza alanı dışından sert şutunda top kaleci Mert'de kaldı.
60. dakikada Kenan'ın ceza alanı ön çizgisi üzerinde şutunda kaleci Mert yatarak topu kontrol etmeyi başardı.
61. dakikada Mithat'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Riberio'nun kafa vuruşunda, yerden seken top kaleci Mert'in ellerinde kaldı.
64. dakikada sağ tarafta rakibinden sıyrılarak ceza alanı son çizgisine hareketlenen Deniz, topu Mehmet Topuz'a aktardı. Uygun durumdaki bu futbolcu da ceza alanı içinde gelişine bir vuruşla topu kaleci Yavuz'un sağından filelere gönderdi: 1-2
69. dakikada Selçuk'un hatasında ceza yayı çizgisi üzerinde topu önünde bulan Diakhate'nin şutunda top yandan auta gitti.
74. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Yavuz, topu kornere çelmeyi başardı.
Karşılaşma Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder